Universitat Rovira i Virgili

COIL URV

Collaborative Online International Learning (COIL)

QUÈ ÉS EL COIL?

Fes click aquí per conèixer la història i visita aquesta web per conèixer casos d’estudi (externs a la URV)

Què és una activitat COIL?

  • COIL (Collaborative Online International Learning) és una metodologia que promou l'aprenentatge intercultural mitjançant la col·laboració en línia entre professors i estudiants que viuen en diferents països i/o ubicacions dins del context d'un curs.

Per què participar?

Vivim en una societat multicultural, i és habitual trobar-nos vivint en una comunitat on podem identificar diversos grups culturals, però realment ens podem considerar ciutadans globals?

Reconeixem i entenem les diferències entre les nostres cultures? Ens comprometem i interactuem els uns amb els altres? Tenim les eines per entendre la diversitat i sentir-nos còmodes en ella?


Participar en una activitat COIL no només ens introdueix en la comunicació intercultural i el creixement col·laboratiu amb una dimensió internacional, sinó que també ens facilita fer-ho d'una manera ambiental i econòmicament sostenible.


Aquesta és una excel·lent oportunitat per experimentar una perspectiva diferent a través del treball col·laboratiu i intercultural, per obtenir una comprensió més profunda de vosaltres mateixos i dels que us envolten, així com incrementar l flexibilitat i adaptabilitat.

Metodologia

Aquesta experiència es basa en COIL (Collaborative Online International Learning), una metodologia d'ensenyament i aprenentatge desenvolupada per Jon Rubin a la State University of New York (SUNY).


COIL combina les quatre dimensions essencials de l'intercanvi virtual:

  • És un exercici col·laboratiu entre professors i alumnes.
  • Fa ús de la tecnologia per a la interacció en línia (síncrona o asíncrona).
  • Requereix un treball en equip en una dimensió internacional.
  • S'integra en el procés d'aprenentatge.

COIL a la URV

Estratègia institucional

El COIL s'emmarca dins les estratègies encaminades a potenciar la "internacionalització a casa", és a dir, aquelles que busquen que tota la institució s'internacionalitzi des de dins, a través de:

  • La internacionalització del currículum.
  • Una més gran i millor acollida internacional.
  • Una major oferta d'itineraris internacionals.

Suport COIL per a docents

Suport tècnic URV

La Factoria és el servei del CRAI que dóna suport a l'aprenentatge, la docència i la R+D+I. Visita aquí la seva web.

El seu objectiu és donar resposta tant a les necessitats del personal docent i investigador com a les dels estudiants per a la incorporació de les TIC i de les Tecnologies de l'Aprenentatge i el Coneixement (TAC) en les seves activitats acadèmiques.

La Factoria us ajuda a:

  • Fer servir aplicacions d'ofimàtica, multimèdia i disseny, donant-vos suport en tasques com l'edició de vídeo, fotos i àudio, la conservació de formats, l'emmagatzematge, l'edició de pdf, etc.
  • Utilitzar programari i tecnologies específiques per a l'elaboració i presentació de treballs acadèmics i materials docents.
  • Emprar eines 2.0 per millorar el procés d'aprenentatge i docència, així com comunicar els resultats de la recerca.
  • Usar l'Entorn virtual de formació de la URV: espais de docència, tutories i Portafoli (Moodle i Mahara)

Accés al Campus Virtual de la Factoria.

A banda, molts departaments disposen d'un/a tècnic/a que pot ajudar-te amb qüestions pràctiques com muntar una videoconferència on puguis enregistrar ponent i públic, editar un vídeo, etc.

El suport tècnic COIL del Centre Internacional també pot ajudar-te a trobar quina eina et pot ser més útil o a configurar una web ben senzilla per l'activitat COIL. Explica'ns la teva situació i ens esforçarem per trobar les millors solucions a la teva proposta.